Oculus VR okuliare – zážitok z používania

VR okuliare Oculus

Virtuálna realita je technológia, ktorá nás dokáže preniesť do iných svetov, kde môžeme zažiť rôzne dobrodružstvá, hry, vzdelávanie, alebo len relaxovať. 

Na trhu existuje viacero zariadení, ktoré nám umožňujú vstúpiť do virtuálnej reality, ale jedným z najpopulárnejších a najdostupnejších sú okuliare Oculus VR. V tomto článku si predstavíme, čo všetko tieto okuliare ponúkajú, aké sú ich výhody, a aký je náš zážitok z používania.

Oculus Quest 2

Oculus Quest 2 – najvýkonnejší VR headset od Oculus VR. Je to samostatné zariadenie, ktoré nepotrebuje žiadne PC, konzolu, alebo smartfón. Okuliare majú vlastný procesor, pamäť, batériu, a operačný systém. Okuliare sa pripájajú k internetu cez Wi-Fi, a umožňujú stiahnuť a spustiť hry a aplikácie z Oculus Store. Oculus Quest 2 má LCD displej s rozlíšením 3664 × 1920 px a obnovovacou frekvenciou 72 Hz (plánované zvýšenie na 90 Hz). Okuliare majú tiež zabudované reproduktory, mikrofón, a snímače inside-out tracking. 

Okuliare sa ovládajú pomocou dvoch bezdrôtových ovládačov Oculus Touch. Oculus Quest 2 ponúka veľmi dobrý obraz, plynulý pohyb, presné ovládanie a bohatú ponuku hier a aplikácií, ktoré sú optimalizované pre tento headset. Okrem toho je možné pripojiť Oculus Quest 2 k PC pomocou kábla Oculus Link, alebo bezdrôtovo cez aplikáciu Virtual Desktop, a využiť tak jeho výkon na zobrazovanie hier a aplikácií určených pre Oculus Rift S, alebo Steam VR. Oculus Quest 2 je vhodný pre používateľov, ktorí chcú zažiť virtuálnu realitu bez obmedzení, a majú k dispozícii dostatok voľného priestoru.

Zážitok z používania virtuálnej reality

Používanie Meta Oculus okuliarov je veľmi zábavné a pútavé. Máte možnosť prežiť rôzne zážitky, ktoré by ste inak nemohli zažiť v reálnom svete. Môžete napríklad navštíviť exotické miesta, bojovať proti zombíkom, lietať vo vesmíre, alebo sa učiť nové veci.  Používanie Meta Oculus okuliarov je veľmi pohodlné a jednoduché. 

Zažite dobrodružstvo s virtuálnou realitou počas akcie ITSHOW