Asus ZenBook s OLED displejom

Spoločnosť ASUS predstavuje nový rad notebookov ZenBook s OLED displejmi. Dokonalá čierna, živšie farby na displeji a nemenej dôležité zdravotné benefity. ZenBook 13 OLED, je navrhnutý tak, aby poskytoval vysoký výkon a verný obraz. Je vašou ideálnou voľbou pre jednoduchý životný štýl na cestách. 

ZenBook 13 OLED vám prináša dokonalé vizuály

Notebooky značky ASUS s OLED displejmi disponujú tými najlepšími vlastnosťami vo svojej triede. Dokonalé a realistické zobrazenie farieb vytvára profesionálny obraz, ktorý možno využiť pre kreatívnu prácu profesionálov z oblastí grafického dizajnu alebo strihu videa.

Nemenej dôležitým faktom je aj vedecky preukázaná škodlivosť modrého svetla vyžarujúceho z displejov. Spoločnosti Asus sa ju podarilo znížiť až o 70 % v porovnaní s bežnými LCD displejmi.Modré svetlo v OLED notebookoch, tzv. bluelight, je tak šetrnejšie k očiam, znižuje riziko poškodenia sietnice a má priamy dopad na zdravší spánok a regeneráciu.

Asus ZenBook OLED

Skutočná čierna pre najlepšie detaily

OLED displeje majú milióny LED diód v porovnaní s 50 – 60, ktoré sa používajú v prípade LCD displejov s technológiou local dimming (táto technológia nie je v notebookoch rozšírená). OLED displeje môžu vďaka tomu vypínať a zapínať každý pixel individuálne, čím dosahujú zobrazenie skutočnej čiernej a extrémny kontrast 1 000 000 : 1. Vďaka tomu dosahujú maximálnu svietivosť až 500 nitov v úplne rozsvietenom pixeli a 0,0005 nitu v zhasnutom pixeli.

Asus ZenBook OLED

Klávesnica a touchpad Asus Zenbook 13 OLED

Moju pozornosť upútala aj klávesnica od okraja po okraj. Len pri pohľade naň môžem povedať, že nie je príliš plytký a poskytuje zážitok z rytmického písania. Pod klávesnicou od okraja po okraj je priestranný touchpad, ktorý slúži ako inovatívny NumberPad

Teraz si povedzme o priestrannom 5,1 x 2,6-palcovom touchpade, ktorý slúži aj ako numerická klávesnica s LED podsvietením (NumberPad 2.0). Touchpad reaguje na gestá systému Windows 10 –  vrátane posúvania dvoma prstami a priblíženia pomocou prstov.

NumberPad 2.0 môžete zapnúť stlačením a podržaním pravého horného rohu.Keď ste pripravení ponoriť sa do výpočtov, môžete prejsť prstom doprava z ľavého horného rohu; tým sa zobrazí aplikácia Kalkulačka. Asus ZenBook 13 si získal miesto ako jeden z najlepších notebookov a vydrží na jedno nabitie viac ako 13 hodín

Pokiaľ chcete vidieť Asus ZenBook s OLED displejom v praxi, príďte si pozrieť tento notebook do Datacompu.